És Catedràtic de Dret Civil a la Universitat Rovira i Virgili i director de la seva Càtedra UNESCO d’Habitatge. És Doctor europeu en Dret i Màster en Economia Immobiliària per la Universitat de Cambridge. Des de 2008 és Acadèmic Corresponent de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació. Li ha estat concedit el Premi ICREA a l’excel·lència de la recerca 2016-2020.

Consultor en diversos organismes internacionals com la Comissió Europea, la FAO o Amnistia Internacional. Des de 2018, assessor del Ministeri alemany de l’Interior, de la Construcció i de la Comunitat per a la implementació de polítiques d’habitatge a Europa en la seva Presidència europea en 2020. Forma part del consell assessor d’experts de la Fundació Mútua de Priopietarios per a aconseguir habitatges sense barreres. Ha estat Magistrat Suplent en l’Audiència Provincial de Tarragona 15 anys (2004-2018).

És autor de diversos llibres sobre el mercat hipotecari i el dret de danys, ha coordinat set més i és autor de més de 90 treballs científics, al mateix temps que ha impartit més de 160 conferències en 15 països. Ha participat en l’elaboració de cinc normes relacionades amb l’habitatge.

És investigador principal de deu projectes de recerca competitius, i ha participat en alguns amb la Comissió Europea i el Parlament Europeu en matèria d’arrendaments, desnonaments i sinhogarismo, adquisició transnacional d’immobles i economia col·laborativa.